3d belt printer DIY voor extra lange prints

Ik bouw meestal mijn eigen 3d printers, voornamelijk op basis van bestaande ontwerpen.

De reden hiervoor is dat ik het gewoon leuker vind om zelf te bouwen dan kopen en gebruiken.

Ik had dus een reden om een printer te kopen die langere objecten kan printen dan 350 millimeter, waartoe ik nu beperkt ben.

Na wat onderzoek vond ik 4 echte alternatieven.

De eerste is de Creality CR-30:

De tweede is een white knight (Zelfbouw/nabouw):

De derde is de Ideaformer IR3 V1:

En de vierde is een ombouw van een bestaande eEnder-3, de EZ-belt ‘open source’ belt printer.

The original Ender EZ-belt

Mijn keuze is uiteindelijk op de Ideaformer gevallen vanwege de core XY structuur en de goede verkrijgbaarheid van het roterende bed, de ‘belt’.

Alle hardware zoals framedelen, X-as zijplaten, extruder, hotend, moederbord, steppers, tandwielen en -riemen, lagers, bouten en moeren heb ik voorradig..

Ik ga sowieso voor een Duet2wifi-board, omdat dit bij mij bekend is en ik de webinterface van de Duet erg prettig vind. Er zal een ESP32-camera worden toegevoegd en deze zal ook worden geïntegreerd in de webinterface van de Duet, net als bij mijn andere printers.

Aan te schaffen:

Ik zal een goede 24V PSU moeten aanschaffen, maar om te beginnen ga ik misschien voor een externe voeding van 24 Volt.

De riem en bijbehorende verwarming zijn ook al binnen via Ali, ik heb dus gekozen voor een Ideaformer riem, 320mm breed, 1,3 mm dik en een omtrek van 1180mm.  Zoals ik heb gemeten is de lengte van het bed ca. 56 cm , afhankelijk van de dikte van de transportrollen.  Bij de ideaformer zijn die rollen 3 inch dik, en van aluminium.

 

error: Content is protected !!