Kerstster deur/raamhanger Arduino nano en WS2812 LEDS

Geprint op de Voron2.4-300 met wit PETG filament.

De ontwerp file voor het 3d printen in STL van de GROTE ster kun je HIER in de webshop vinden.   Je moet de 5 punten printen, de LED’s er doorheen voeren en daarna de draden er ergens uit laten komen.  De punten kun je na het monteren en testen aan elkaar lijmen met hotglue of transparant siliconen.

De 3 draden van de WS2812 LED string soldeer je aan de Arduino Nano (5V aan 5V, Gnd aan Gnd en de Data IN van de LED string soldeer je aan D3 van de Arduino Nano.  That’s it!   Daarna kun je de Arduino aan je PC koppelen met een data USB kabel en kun je de code downloaden van mijn website.

Als je de Arduino IDE nog niet hebt, download dan de app van de Microsoft website (Arduino IDE).

Zorg dat je mijn Arduino code download en open dit met de Arduino IDE APP> Waarschijnlijk moet de APP de arduino INO file nog herplaatsen in een nieuwe directory maar dar hoort vanzelf te gaan. Zo niet, doe dat dan zelf even.

Selecteer in de Arduino IDE de juiste microprocessor (Arduino Nano)..  Vervolgens de juiste versie processor (groot of klein geheugen) en de oude of nieuwe bootloader.  Deze keuzes zijn afhankelijk van het soort Nano dat je hebt gekocht of nog had liggen.  Daarna kies je de juiste poort (USB) voor je Nano.

Om te testen of je verbinding hebt tussen IDE en Nano , kun je opvragen of de Arduino IDE je Nano kan lezen.  Pas hierna kun je de Nano gaan laden met het gecomplieerde programma.

Succes!

De Arduino code staat HIER.

De STL files voor de 50cm ster staan HIER.

error: Content is protected !!