LEDs wit, warm wit en full colour

Hoe wit is wit eigenlijk?

Van de witte LEDs is bekend dat het afgegeven licht soms wel heel vervelend is, vooral bij auto’s zie je dat vaak. Inmiddels komt daar wetgeving tegen omdat té wit (blauwachtig) licht als erg storend wordt ervaren in het verkeer .

 1. Warm wit
  Voor horecagelegenheden en thuisgebruik is warm wit meestal een betere keuze.  Het licht doet ‘gezellig’ aan omdat de afgegeven kleur (of kleurtemperatuur) ongeveer gelijk is aan de kleur van gloeilampen, of licht dat kaarsen geven.
 2. Combi van warm wit en wit
  Of je kiest voor een combi van wit en warm-wit in 1 behuizing. Eigenlijk krijg je dan 2 LED’s per opstelling, en je hebt dan natuurlijk ook een 2-kanaals besturing nodig.  ’s Avonds kun je dan bijvoorbeeld warm wit gebruiken en overdag of met het schoonmaken gebruik je het witte licht. Of je stelt een combinatie van beide in.
 3. Multicolour licht
  Of je gaat voor de optie van multicolour licht: Dan gebruik je LED-units met steeds een Rood, Groen en Blauwe LED EN een warm-witte LED.  je kan er voor kiezen om eenvoudige LED’s te gebruiken al dan niet bedraad in linten van units welke allemaal tegelijk dezelfde kleur uitstralen.  Met deze optie kun je warm-wit gedimd gebruiken, aangevuld met een kleurtje waardoor je de eigen sfeer kan creëren.   een vleugje rood of juist een beetje koel blauw erbij.
 4. Multicolour bestuurbaar licht
  OF je kan bestuurbare LED units nemen zoals de WS2812 units. Dan kun je elke unit per stuk aansturen met alle mogelijkheden van de eerder genoemde opties EN nog veel meer. Deze optie is in principe ook goed te doen,  hoewel de aansturing wel iets complexer en duurder is.  Maar dan heb je ook gelijk wat:  Je kan elke unit apart besturen,  en daarmee kun je groepen maken van licht, of langzaam de hele ruimte of kamer qua kleur verdraaien.  Of je programmeert alles automatisch zodat je geen omkijken meer hebt in je winkel over de verlichting van de aquariums, planten en de sfeerverlichting.

Wij hebben voorbeelden van alle opties geïnstalleerd in onze showroom, kom gerust ervaren wat je het beste past. Wij kunnen meedenken en adviseren wat in jouw specifieke geval de meest passende optie is.

Voorbeelden:

led strip Portable Ambry Lighting Family Bedroom Bar Cell Box Warm White Decorative Light Strip Without Battery|LED Strips| - AliExpress

Creative Lighting With Colored LED Lights | HomElectrical.com

 

error: Content is protected !!