CNC conversie WMD16LV kolomfrees Y-as 3d geprinte adapter voor NEMA23 en M3 tandriem en tandwielen

Het ontwerp voor de Y-as montageplaat voor de Nema23 stepper is hieronder te zien en kan 3dprinted worden of, zoals ik ga doen nadat het geprinte deel goed blijkt te passen, CNC in aluminium op mijn CNC Indymill router.

De Y-as adapter bleek het moeilijkste ontwerp te zijn.  Het kostte me 15 proefprints voordat ik alles volledig geoptimaliseerd had.  En ik wilde ook een debree scherm hebben met een verwijderbaar deksel, wat wat energie kostte om dit te testen.  Ook moet de riem een schone route hebben waar hij tussen het wiel zit.

De fysieke gegevens voor deze opstelling:

  • Nema23 stappenmotor
  • 3D geprinte onderdelen:
    • a: Baseplate inclusief stijgprofielen voor de motorbevestiging en afscherming;
    • b: deksel
  • Tandwiel voor de Nema23 8mm as: 10mm breed, 24 tanden M3 met borst
  • Tandwiel voor de loodspil 10mm as: 10mm breed: 48 tanden M3 met borst, gefreesd op de getande binnenkant 9mm diepte met een breedte van 33 mm diameter om te passen in de borst van de loodspil lagerhouder
  • De tandriem is 9mm breed, 300 mm lang en heeft 100 tanden (M3)

Uiteindelijke ONTWERP:

Het binnenste deel op de draaibank gefreesd zodat het ongeveer 9 mm over de lagerhouder van de Y-as kan schuiven

En nu kan het wiel over de lagerhouder naar rechts
Dit bespaart 9 mm inbouwruimte en nu kan het bewerkte handwiel worden vervangen, indien gewenst.  Maar het handwiel moet eerst worden bewerkt, om de aanduidingsring eraf te krijgen.

de kleine gaatjes kunnen worden gebruikt om het deksel op het spatscherm te plaatsen met kleine schroeven van 2,5 mm dia Of, je kunt het deksel eraf laten en er een wiel op zetten zoals ik heb gedaan op de Z-as.  Je moet de draaiknop van het wiel affrezen zodat hij dun genoeg wordt om op het overgebleven M8 draadeind te monteren.  Een klein stukje van de 10mm as zal bij mijn methode uitsteken om het handwiel gecentreerd te houden.

GA NAAR de X as tandriem adapter

GA NAAR de Z as tandriem adapter

DOWNLOAD THE CNC ADAPTER DESIGNS   as STL!

Please donate $1 to my paypal account if you use (parts of) my developed materials so I can continue to share nice stuff for you to download

 

error: Content is protected !!