Canon EOS RP

Toen de EOS R-lijn van canon werd geïntroduceerd heb ik gelijk de kit met de ‘kleine’ EOS RP camera en de ‘standaard’ 24-105mm/F4 lens aangeschaft.  Lekker licht en toch ook behoorlijk compleet.

Pas veel later heb ik er de korte 14-35mm F4 zoomlens bij gekocht, en de 35mm lens.

De keuze is uiteindelijk dus toch op de Canon lijn gevallen, en dat betekent dat ik de Sony camera’s en lenzen ga opruimen.  De A7,A7(2) en de A7R(2)  leveren fantastische foto’s met mijn serie pro lenzen maar ik pak gemakkelijker de RP camera.  Gewicht en de ronde vormen spelen hierbij vooral een rol.  heel persoonlijk natuurlijk. Ondanks de hoge hoeveelheid pixels van de A7R(2) van 48 Mpixels, dat mis ik eigenlijk nooit bij de Canon RP.

Daarnaast heb ik veel gedaan met mijn Olympus OMD-1 (V2) en de pro lenzen set.  Dat is lekker handzaam, en is daardoor gemakkelijk mee te nemen in een klein tasje.  Bij de Olympus heb ik er wel de set pro zoomlenzen en fixed lenzen bij.

error: Content is protected !!