MG ZS EV luxury long range Diamond Red

Eindelijk is de kogel door de kerk:

Na een uitgebreide zoektocht van 3 maanden is het van alles niet geworden.

Maar het is wél de volledig elektrische MG ZS EV modeljaar 2022 geworden in de kleur Diamond red, luxury uitvoering met daarbij het long range accu pakket én de optionele trekhaak bijbesteld.

Proefrijden doe ik met nieuwe auto’s nooit. Je moet toch nog aan alles wennen.

Proefzitten daarentegen doe ik altijd, op alle zitplaatsen.

En bij deze wagen pas ik ondanks mijn 193 centimeters op alle plekken ruim.

Dus is de wagen besteld op 6 mei en zoals het nu staat wordt ‘ie geleverd in begin november 2022.

UPDATE- 7 augustus 2022: Als gevolg van batterijleveringsproblemen is het levermoment verschoven naar Q1-2023 en dat wordt mogelijk nog later.  De standard range (met LFP accupack) is wel snel leverbaar maar de long range niet, deze wordt geleverd met de nieuwe NMC 8-1-1 accu zodat met minder gewicht en accuvolume meer bereik mogelijk is.

UPDATE 21 augustus 2022: Op de website van SAIC is een artikel opgenomen waarin de Corona vertragingen in Shanghai zijn verwerkt in een vertragingsoverzicht voor de levering van accu’s en auto’s.  Gemiddeld betekent dit een leveringsvertraging van 4 maanden voor bestelde auto’s vanaf januari 2022. Die auto’s komen bij de koper na 9-10 maanden in plaats van na het beloofde half jaar.  SAIC wil de vertraging in een jaar inlopen en draait vanaf eind mei met een productie op 130% .   De verwachting is dat auto’s met een besteldatum begin mei worden geleverd in begin 2023.

De bestelling was nog net op tijd om in aanmerking te komen voor de  overheidssubsidie van Eur 3350,=.  De definitieve toezegging duurde nog even maar kwam na een paar weken binnen.

MG ZS review 2022: a welcome refresh of the 'affordable' electric crossover

Deze wagen heeft voorwielaandrijving en ook de 12Volt accu zit voorin onder de motorkap.

Downloads:

MG ZS EV folder (English)

MG ZS EV oud model handleiding

MG_ZSEV_beknoptebrochure_prijzen_2022

mg-dc-pdf-INdia English brochure 0186

error: Content is protected !!