2K epoxy primer (MIPA) Spuitwerk Citroën ID20 cabrio

Of ik uiteindelijk wel of niet zelf de auto spuit, de voorbereidingen gaan gewoon door.

Ik werk altijd vanaf het kale ijzer met een 2K epoxy primer van Mipa.  Daarna kan waar nodig nog wat plamuur worden opgezet, weer schuren en daarna weer 2K epoxy eroverheen.  Guide coat erop, schuren, waar nodig wat plamuur erop en weer 2K epoxy primer eroverheen.  Tot alles mooi glad gedekt is.

Tijdens het herstelwerk van de auto pas ik dan de MIPA 2K epoxyprimer toe in spuitbus voor de kleine herstelplekjes.  Omdat de auto nog in de gemengde 2K zwarte lak met zwarte 2K epoxy primer staat waarmee ik 3 jaar terug de auto (tijdelijk) heb gespoten kan ik, wanneer alle delen hersteld zijn, de hele auto schuren met 80 grit.

Dat schuren doe ik droog met de excenterchuurmachine op perslucht.   Dat gaat én lekker gelijkmatig én lekker snel.

Daarna kan ik alles afplakken en alles nog 1x helemaal spuiten met mijn HVLP 1.4 spraygun in de 2K Mipa grijze epoxyprimer.

Ik zou daarna na 1 uur maar binnen 12 uur gelijk een wet in wet 2K afwerklak eroverheen kunnen spuiten, maar daar is mijn garage niet voor geschikt.  Dat levert me veel te veel ellende op in de afwerklaag.

Dus probeer ik de auto aan te leveren aan de spuiter, helemaal in de 2K epoxy primer,. Dat moet dan weer geschuurd worden enzovoorts voordat de aflak eroverheen kan. En dan zal er eerst wel weer een primer op moeten.  Dat kan trouwens met verdunde MIPA 2K epoxyprimer ook heel goed als grondlaag voor de aflak.

verlengde cabrio-achterbumper

error: Content is protected !!